2009. november 18., szerda

iPhoto helyreállítás

Egyszer már küzdöttem az összeomlott iPhoto helyreállításával (Az iPhoto és a Dagadt Macska). Most nincs semmi gond a tízezernél is több fényképet tároló alkalmazással, viszont kiderült, az Apple is kínál helyreállítási segítséget, ha gond lenne az iPhoto-val.
Gond esetén húzzunk ki a Macből minden fénykép tároló eszközt - iPhone, digitális kamera... -, majd az Option+Command nyomva tartása mellett indítsuk el az iPhoto-t.

Melyik opció mit jelent? Az első az előnézeti képeket teszi rendbe, a második az összes előnézeti képet újragenerálja. A harmadik megkeresi az iPhoto rendszerben 'elveszett' fényképet. A negyediket akkor válasszuk, ha az iPhoto azt mondaná, hogy egyik vagy másik kép megnézéséhez nincs jogunk. Az ötödik opció az automatikus mentésből építi újra a teljes kép-könyvtárat. A hatodik opcióval visszanyerhetünk pár mega- vagy gigabájt tárhelyet az iPhoto-tól.
Bármit is választunk, előtte érdemes a teljes Pictures > iPhoto Library csomagról másolatot készíteni. Csomagról, mert az iPhoto rejtett struktúrában tárolja a képeket, ebbe belenyúlni egyenes út az iPhoto szerkezetének összeomlasztásához.
Ha csak az Option billentyűt lenyomva indítjuk az iPhoto-t, akkor megválaszthatjuk, melyik kép-könyvtárat kívánjuk használni. De ezt mindenki tudta, szerintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése