2009. november 24., kedd

Starking Fekete Péntek

Nem, nem, nem!
Nem a Starkingnak van Fekete Pénteke, hanem a Starking kíván első lenni egy amerikai hagyomány honosításában. A Fekete Péntek a Hálaadás (Thanksgiving Day - tudod: minden család összejön, pulyka, elnöki pulyka kegyelem...) napja előtti péntek, évek óta ez számít a hivatalos karácsonyi vásárlási szezon kezdetének. Támogatjuk a kezdet meghatározását, az Almalap környéki abc-ben már több hónapja(!) a jobb polcokért küzdenek a húsvéti csoki nyulak a virgácsos télapók vezényelte szaloncukor kommandókkal, momentán vesztesnek a szintén Amerikából importált Valentin (lokalizáció után: Bálint) napi üdvözlő kártyák tűnnek.
Visszatérve a Starkingra, november 27-én, pénteken minden fekete színű termék 10 százalék kedvezménnyel vásárolható meg bolthálózatukban. "Mi számít fekete terméknek az akcióban? Minden, aminek a túlnyomó része fekete színű. Ilyen például a fekete iPod nano és iPod classic, a JBL fekete iPod kihangosítói, a fekete iBand és más iPhone tokok, Macally és Belkin headsetek, töltők és kiegészítők. ... A képernyő felülete és a csomagolás nem számít bele a színbe. A kedvezmény üzleteink raktárkészletének erejéig érvényes, vagyis rendelés esetén nem használható fel, más kedvezménnyel pedig nem vonható össze."

Nem lenne Gonosz a Gonosz Almalap, ha nem olvasta volna azonnal félre a hírlevél első sorát: Fekete Péter (pláne, ha tudnátok, hogy a Starking vezetőjével, Abonyi Péterrel egy fedél alatt élt és jelent meg az Almalap) - nagyon a szívünkhöz kaptunk.
Kicsit töprengtünk a Fekete Péntek elnevezésen, hiszen Robinson (Simon-Garfunkel: Mrs. Robinson) a szigeten csak Péntekezte talált emberét, meg amúgy sem píszí (politikailag correkt - hogy Amerika majmolás 3. is meglegyen) lefeketézni valakit. Aztán net és wiki. A Fekete Péntek elnevezés származásáról elég legyen ennyi, persze klasszikus, hogy változott az elnevezés jelentéstartama.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése