2009. november 21., szombat

Legyen edződ az iPodod!

Az Apple és a Nike együttműködése már megmutatta, hogy az iPod alkalmas edzés programok, edzés tervek támogatására. A futócipőbe helyezett érzékelő áll kapcsolatban az iPoddal, és ha nagyon lassulna a futásunk (hosszútávfutó magányossága), akkor az iPod ránk szól. Egyébként is beszél hozzánk, néha bemondja a megtett távot.
Az Apple ennél többet is kinéz az iPodból. Szabadalmat nyújtott be, amely a zenehallgatásra amúgy is használt fülhallgató képességét növelné meg, egészítené ki. A fülhallgatón kívül egy kis tappancsot kellene a fül alatt a bőrünkre cuppantani. Az így bővített eszköz mérné a vérnyomásunkat, testhőmérsékletünket és még pár élettani jellemzőnket. Az adatok visszakerülnének az iPodba, amely azokat feldolgozza, eltárolja és értelmezi. Megfelelően módosítja az edzéstervet.
Amit írtunk, az még csak terv, lehet, hogy az Apple ellazsálja a megvalósítást. Ugyanakkor az iPhone rendesen odavágott az iPod üzletágnak - ugye minden iPhone iPod is, így jó néhány potenciális vásárlót veszített az iPod. Ami lassan státusz szimbólum szerepét is veszti. Az egészség megőrző iPod új szintet jelenthet az iPod evolúcióban, amely, ha nem hozza vissza a státusz szimbólum szerepet, ám annál hasznosabb lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése