2009. november 20., péntek

Office 2010

Készül, a béta már megszerezhető. A Microsoft alkalmazások fejlesztésében nem várható forradalmi újdonság, az Entourage-t - valószínűleg - az Outlook váltja majd.
Miért kell Office, ha van iWork?
("Az iWork pillanatnyi növekedési üteme messze meghaladja az Officét, így adott időn belül - cca. 17 év - több iWork lesz, mint Office" - szólt az egyszeri hír. Ami mosolyt fakasztott. A pillanatnyi növekedési ütemet kivetíteni évekre nem kis hiba.)
A kérdésre a pc-mac környezet együttműködő képességének biztosítása a válasz. Nyissunk meg egy Pages/Numbers/Keynote sablont, töltsük fel a vak szövegeket és a képhelyeket. Az így kapott dokumentumot mentsük el Word/Excel/PowerPoint formátumban és nyissuk meg ott. Halkan fogunk pityeregni. A Pages több hasábja, kis vicces félig áttetsző dolgai szétestek. A Numbers minden táblázata, grafikonja, képe új és új Excel-sheetre került, szét lett dobva. A prezentáció - különösen, ha animáltunk, dia-váltási effektet használtunk - felismerhetetlen. A nyersanyag, a szöveg, a kép átkerült, de a másik oldalon ('a sötéten' - véli a Gonosz Almalap) szinte mindent újra össze kell rakni. Persze akkor, ha egy egyszerű levelet, egyetlen táblázatot vagy primitív prezit ofiszosítunk, akkor nincs ilyen gond.
A megosztás esetén gyakori, hogy a pécés oldalnak csak véleményezni, ránézni, elolvasni kell egy iWork doksit. Ilyenkor kimondottan ajánljuk az ingyenes iWork.com (béta) használatát. Itt a felsoroltak megtehetők, sőt, beállítástól függően letöltést is engedélyezhetünk (PDF, iWork dokumentum, Office dokumentum) formátumban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése