2012. február 28., kedd

Ami jobb, mint az Apple help deskje – de mi volt a probléma?

Teljesen jogos a kérdés: de mi volt az, amire mi tudtuk a választ, az Apple help desk meg nem. Nos, a felhasználó Keynote 08–ban készített egy apró prezentációt, amely két honlap aktuális képét mutatta felváltva. Az első szlájdra beillesztette az első honlapot, majd automatikus szlájd váltással, időzítve megjelent a második dia, amire szintén egy honlap oldal került. Mert a 08–ban be lehetett illeszteni honlap oldalt a szlájdra, nem csak rámutató linket elhelyezni. Amint frissített Keynote 09–re, ez a lehetőség ugrott, mert a 09–ben már csak rámutató linket lehet elhelyezni, weblapot nem lehet diára beilleszteni. Ráadásul, 08–ban, a beillesztett weblap a megjelenítése pillanatában frissült – ha volt netes kapcsolat.
A prezit arra használták, hogy két – vagy több – weboldal aktuális állapotát jelenítse meg felváltva és frissítve. Hogyan lehet ezt megoldani 09–cel, Lion alatt? (Bár a kérdés az volt, hogy miért nem megy 09–ben az, ami 08–ban ment, a válasz az volt, hogy azért, mert az Apple deklaráltan nem támogatja.)

A megoldás az Automator!
Első lépésként elindítjuk a Safarit.
Második lépésként (nem látható) megadjuk a megnyitni kívánt honlap címét (URL). Ezt legegyszerűbb úgy megtenni, hogy a Safari címsorából áthúzzuk a hivatkozást az Automator üres területére.
Harmadik lépés az előbb megadott oldal megnyitása.
A Szünet ideje alatt jelenik meg a weblap, töltődik be, és marad látható.
Az ötödik–hatodik és hetedik lépés ennek ismétlése – persze más hivatkozással.
És az utolsó utasítás a Hurok. ("Csókoltatom a honosítást végzőt" – üzeni ezúton az Almalap. Mondjatok egyetlen programozási nyelvet, ahol a Hurok kulcskifejezés...) A Hurok ismét az első utasítás végrehajtására utasítja az Automatort. Megadható, hogy hány alkalommal, vagy mennyi ideig tegye ezt. Ha rekurzív megoldást készítenénk, akkor az Automator munkafolyamat új bemeneti adata lehetne az, amelyikkel a Hurokba belefut. Most persze, ennek nincs értelme.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése