2012. február 6., hétfő

Facebook részvénykibocsátás

Szerintem senki figyelmét sem kerülte el a Facebook részvénykibocsátása, bár a természet és a Malév törekedett erre. A "The Economist" az egyik meghatározó heti gazdasági magazin az angolszász területen - és emiatt a világ maradék részén is - ezzel a címlappal kedveskedett, ami egyben szinte hibátlan összefoglalója is a Facebook részvénykibocsátásnak.

A cím - "Maréknyi dollár" - Bud Spencer filmre hajaz. Mark barátai közül - van vagy 800 millió, ha nem több - a véletlen épp a Nagy Testvért (George Orwell: 1984) és Julius Cézárt dobta ki. A fiatalember (1984. május 14. - 1984? Összeesküvés-elmélet hívők, figyelem!) jelenleg az Arckönyv (angolszász csúf- vagy beceneve a Facebooknak a kifordított The Book of Face) Mindenható Ura, aki a Harvardra járt (de nem fejezte be - akkor. Sokan vannak így, elég Bill Gates nevét megemlíteni, bár talán Steve Jobsé ismerősebben csenghet a blogolvasónak). Az már az Economist gonoszsága, hogy Mark kedvenc dalának a Dire Straits "Money for Nothing"-ot, kedvenc játékának a Monopoly adja meg.

És akkor lássuk Mark falát:
Saját maga: "Jöttem! Láttam! Győztem! Gazdagabb lennék Billnél? lol"
Bill Gates: "Nem! Vigyázz a nyalizókkal ... :O("
Hu Jintao: "Baráti adatmegosztás?" (a Kínai Népköztársaság Elnökének kérdése a "kikényszerített" felhasználó-kiszolgáltatásra utal)
Mitt Romney: "Tudok egy jó adótanácsadót!" (Romney a legesélyesebb republikánus elnökjelölt, gyakran támadják késve közzétett adóbevallása miatt a mormon-hívő nagyvállalkozót)
Görög Gazdasági Miniszter: "Lennél a barátom?"
Larry Page: "A Halálcsillag működésre kész és állíig felfegyverezve." (Larry a Google egyik alapítója és vezetője)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése