2012. február 20., hétfő

Smart Kikapcs

Pár hónapja vettem az iPadhez egy Smart Covert, ami tényleg smart, az az okos. A belső, kijelzőre fekvő fele többé–kevésbé hatékonyan távolítja el az ujjamról átragadt koszt és zsírt, félautomatikusan – bár hozzáértő női szem szerint inkább egyenletesen keni el. Kivéve a Cover hajtásainál, itt szép kosz (hogy ne kelljen írni ujjzsír) csíkok keletkeznek, látványban leginkább az autók hátsó ablakán téli hidegben a fűtőszálak hatására megjelenő csíkozásra emlékeztet. A Cover attól is smart, mert ha feltesszük, akkor azonnal kikapcsolja az iPadet, hallani a halk kikapcsolást jelző hangot is.
A Smart félokos, mert csak egy oldalával lehet rácuppantani az iPadre – összefüggésben a belső bolyhosabb törlő és a bőrhatású külső oldallal. Műszaki érdeklődéssel áldottan sokáig próbálgattam a Smart Covert átverni, de az csak és kizárólag az iPad adott pontjánál és csak is egyféle módon volt hajlandó összekapcsolódni – ez persze a mágnesesség elvéből adódott.
Ahogy az is, hogy rendszeresen sikerül akaratlanul is kikapcsolnom az iPadet a Smart Coverrrel. Tudom, az én hibám, hogy félig– vagy teljesen hanyattfekve is szoktam használni az iPadet. Ez fárasztó, mert egyik kézzel tartani kell, bár megfelelően egészségtelen táplálkozási szokást felvéve pár év után az ember a hasán is meg tudja támasztani az iPadet. Ilyenkor egy mozdulattal „letépem" a Covert (pszichológus hallgatóknak: az iPad nőnemű), majd a levett Coverre támasztva használom az iPadet. És néha az iPad kikapcsol.
Műszaki érdeklődés adott. Ahogy az is, hogy a Cover azért zárja le az iPadet azonnal, amint befedjük, mert a Cover másik szélén – nem ott, ahol rákapcsolódik az iPadre – is van kis mágneses rész, amikor ez az iPad adott pontjához ér, kikapcsol az iPad. Ha akarod, ha nem. Illetve, az iPad adott pontját bármilyen mágnessel megközelítve reprodukálható az eset.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése