2017. január 11., szerda

Mi a közös Columbo hadnagyban és Steve Jobsban?

1998. Az előző évben a cég élére visszahívott alapító, Steve Jobs, egy dolláros fizetésért dolgozott, hivatalos státusza iCEO volt, azaz ideiglenes vezető. Vagy száz Apple terméket kikukázott, bevezette a Mac máig érvényes termék-mátrixát - asztali és hordozható, profi és otthoni. Az épp aktuális MacWorld Expo vezető szónokaként elég száraz (a többi előadásához képest száraz) beszédet tartott, még csak új hardvert sem mutattak be. Úgy egy órája beszélt már, amikor pillanatra megtorpant és mintha akkor jutna eszébe: "Ja! Nyereségesek vagyunk!" És a terem beszakadt.


Az Apple tavaly véget ért folyamatos emelkedése azzal a negyedévvel kezdődött. Egy évvel később, amikor a színes iMaceket mutatta be Jobs, hangzott el a klasszikus mondat először: "There is one more thing." Lenne itt még valami.
Ez a kis mondat hatalmas erővel bír, ezt legjobban talán Columbo hadnagy (Peter Falk) tudta, aki tudatos alkalmazásával szépen lassan felőrölte az összes gyilkos idegrendszerét - és néha a miénket, nézőkét is. A fordulattal több hazai viszonteladó is élt a fanatikus Macesek nem kis örömére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése