2017. január 23., hétfő

Drága mulatság

Drága mulatság töltőkábelébe akadva lerántani a MacBookot, legyen akár Air, akár Pro, akár jelzőtlen. Az új idők előtt az Apple egyik legnagyobb ötlete – szerintem – a 2006-ban bemutatott MagSafe volt. Ez a tápot mágnesesen tartja a Machez csatlakoztatva, kis erő hatására is old, és nem repül a Mac.
Valószínűleg az "angol tudósok" hatására az Apple dobta ezt a megoldást, és az új MacBookok és MBP-k már nem MagSafe-esek, tehát tápkábellel (is) leránthatók. Technikailag megindokolható, az USB-3 nem csak tápot fogad be – bár lehetne az összes USB-3 kábel "cuppanós". Akárhogy is, a Griffin jött, látott és lecsapott.


A 40 dolláros eszköz hasznos, viszont a visszajelzések alapján a vásárlók a gyártás minőségét erősen kritizálják.

BMW és napszemüvegtartó avagy az Apple és a DVD-író
A klasszikus történet a BMW-ről szól, ahol egy ideig a napszemüveg-tartó az autók széria-tartozéka volt. Aztán kivették, és csak plusz pénzért, extraként, lehetett megrendelni. Miért volt ez jó a BMW-nek? Bár páran átkozták, de onnantól kezdve kis pluszpénzt húzott minden eladott napszemüveg-tartó után, amíg korábban az benne volt a kocsi árában, akár kellett a vevőnek, akár nem. (Amikor kikerült a széria-tartozék közül, nem ment lejjebb a kocsik ára.)
Az Apple-nél is láttunk már ilyet. Amióta a cég úgy döntött, hogy a CD/DVD halott, azóta csak külön lehet megvenni a DVD írót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése