2020. szeptember 21., hétfő

Apple Music/Zene ikon-magyarázó

Általában van wifi, net, 3G-8G. De néha nincs. Például repülőn. Így nem mindegy, hogy a repülés alatt hallgatandó zenéd a felhőben van, amelyet ugyan látni fogsz 39 000 láb magasan, de sztreamelni, hallgatni azt nem – ha csak nincs a repülőn wifi. De honnan lehet tudni, hogy mi van az iPhone-on, iPaden és mi a felhőben. A számok, zenék – de más esetben fájlok – melletti ikonról. Ezekkel találkozhatsz:

Van egy jó hírünk és egy rossz. A jó, hogy a zene megvan, megvetted, vagy az Apple Musichoz adtad. A rossz, hogy nincs az eszközödön. Klikk az ikonra, hogy letöltsd! És igen, ellenőrizd le, hogy a felhő eltűnt-e a zene mellől! Ha sok zenét húzol le egyszerre, akkor ahhoz idő kell. Pontosabban sávszélesség, amin egy nyilvános wifin sok más sorstársaddal osztozol.

Ez azt jelenti, hogy a zene ... hát nincs meg, és az Apple nem nagyon fog segíteni. Érdemes megpróbálni a Zene (Music) alkalmazásban a Fájl > Könyvtár > Update Cloud Music parancsot, segíthet. Ha nem, akkor ... az Apple javaslata az, hogy tedd újra a rendszer részévé a zenét. (A Gonosz Almalapnak is van javaslata erre az esetre az Apple számára, hogy mit tegyen a mi részé cenzúrzva)

Rossz hír. Amikor az iTunes accountoddal szinkronizált iPhone-ról vagy iPadről törölsz egy zenét, az törlődik a többi eszközödről is, az ikon ezt mutatja. Mentési lehetőség, ha Macen vagy más informatikai eszközödön, netán egy Windowsos pécén még meg van a zene. (Mondjuk ez repülőtéren édes vígasz.)

Ez a letöltés a felhőből nem fog összejönni. De most miért nem? A legtöbb esetben az ok az, hogy a fájl túl nagy, 200MB-nál is nagyobb vagy nagyon sz@r rossz minőségű (96kb/s alatti), hogy ez utóbbi miért fáj az Apple-nek? Bár nem direkt erről szól, de ebben a bejegyzésben leírtam, miért nem szereti az Apple, ha gagyi a mások által eszközére tett bármi. Megoldás? Macen szétdarabolni a túl nagy zenét, vagy megpróbálni AAC-re konvertálni (hangban biztos nem lesz jobb, de lehet, hogy az Apple így megeszi). Egyik sem reptéri feladat, természetesen.

Ha egy zenéd többször található meg a könyvtáradban, akkor látod ezt az ikont. Az Apple szerint, mert gyakran nincs így. A Zene alkalmazásban Fájl > Könyvtár > Show Duplicate Items sem rossz gondolat, de a profi az alt/option nyomva tartása mellett adja ki ezt a parancsot, ekkor a Show Exact Duplicate Item hajtódik végre. Elődordulhat, hogy megvan egy zene stúdió- és számos koncert felvétele, azonos metaadatokkal, az utóbbi esetben a tényleg egyező zenéket mutatja meg a Mac.

Nem szinkronizál az eszköz. Ellenőrizd le, hogy kell-e neki? Bekapcsoltad a szinkronizációt? Ha nem, akkor gondold át, mert a szinkronizáció nem érdeklődik fájlonként, hogy kell-e, elkezd letölteni. Ha 9G-n vagy, nem wifin, akkor lehet, hogy az adatátvitel nincs engedélyezve, vagy elfogyott a keret. További ötletek: van elég hely az eszközön? Nem töltesz, szinkronizálsz mást is? Ha szerinted minden ok, akkor szomorúság van, mert az Apple-nek sincs több ötlete.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése