2020. szeptember 28., hétfő

Ismét: YouTube és Vimeo Keynote-ban

Az Apple egészen egyedülálló szoftver fejlesztési megoldása, hogy időről-időre lecsökkenti egy szoftverének tudását felére, negyedére, majd "fantasztikus fejlesztés" címkével vissza hozza azokat. Erre a irodai csomagjánál - Pages, Numbers és Keynote - nincs is jobb példa (bár a Final Cutosok tudnának...).
A behelyezett videóval sok dolgunk nincs, adhatunk neki címet és videó-aláírást (nem videó-felirat!), ez jó, mert ezek együtt mozognak a videóval, ha áthelyeznénk azt. A videót nem építi be a Keynote fájlba a program, szerencsére. Ezért ha előadunk, akkor kell a net, a videóra kattintva kezdi azt a Keynote letölteni.
Eddig ki kellett ugrani a preziből, át az előre kiválasztott YouTube (vagy Vimeo - vagy bármi) videóra, lejátszani azt, majd visszatérni a Keynote-ba. Ez macerás volt, viszont a YouTube addigra már letöltötte a videót, így nem volt idő veszteség. Ez a megoldás persze most is használható.
Mégy egy újdonság érkezett a minapi frissítéssel a három szoftverbe, bővült az előre gyártott grafikák tára - állatok, foglalkozások... Csak példakép mutatom a Díszítést:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése