2020. szeptember 23., szerda

Hegyi Kacsa: Maces Finder bővítő szerver és felhő drájvokkal

Szép magyar cím, grat magamnak! A bejegyzés a Mountain Duck szoftvert mutatja be (App Store 14 490 Ft). Bár az alkalmazásnak van Windowsos változata, de minket a Maces érdekel. Egész pontosan azokat, akik számos szerverhez, felhő tárhelyhez kapcsolódnak. Cégeknél az első is játszhat, felhős tárhelyet meg szinte mindenki használ, ha nem is mindig jószántából. Felhős tárhely az iCloud Drive, a Dropbox, a Google Drive, a OneDrive, az Azure, az Amazon S3.
Azt, hogy az iCloud Drive elérhető a Finderen keresztül minden segédalkalmazás nélkül, csak azért írom le, hogy kicsit hosszabb legyen ez a bejegyzés, a tény nyilvánvaló, ha nem így lenne, akkor ez nem az Apple volna (bár fejlesztenek - tette hozzá a Gonosz Almalap).
A felmountolt szerverek, ahová bejelentkeztünk, amelyek elérhetők, azok szintén megjelennek a Finderben.
A Dropbox is képes beépülni a Finder alá, így annak, aki csak Dropboxol (LGT: Box), annak sem kell kacsáznia.
Ahogy a Google Drive-ot és a OneDrive-ot is be lehet tenni a Finder Oldalsávjába, azaz minden fájlműveletnél elérhetőek.
A Rendszerbeállítások > Bővítmények > Finder Bővítmények ablak a mi ablakunk, ha a Finder bővítéséről van szó. A külső felhő tárhelyek esetében érdemes odafigyelni, legtöbb esetben le kell tölteni a felhős helyet kezelő alkalmazást, az segíti, teszi lehetővé a beépülést. És ez az a hely, ahol a téglát beépültet el lehet távolítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése