2015. február 25., szerda

Kijelzőmegosztás Apple ID használattal

Ma két Yosemite futtató Macet kapcsolunk össze, ehhez persze a legújabb oprendszer használatán túl még szükséges pár dolog. Például a hálózaton, interneten lógás. A gépek bekapcsolt állapota olyan bejelentkezett felhasználóval, akinek aktív az iCloud fiókja.

Első lépésünk

A gépünkön a Spotlighttal keressünk rá a Screen Sharing / Képernyőmegosztás alkalmazásra, ha megtaláltuk, akkor futassuk.

Második lépésünk
Adjuk meg az elérendő Macen levő ismerősünk Apple ID-jét.


Harmadik lépésünk és a másik első és utolsó lépése
Várjunk türelmesen...

... egészen addig, amíg a másik észre nem veszi, hogy a Notification Center / Értesítési Központ üzent:

Ha elutasít, akkor töröljük a Kontaktjaink közül, és ne vegyük fel a telefont soha többé, az utcán meg tüntetően menjünk át a másik oldalra, ha szembe jönne.

A másik másfeledik lépése
Ha csak véletlenül eltaláltam volna a másik Apple ID-jét (próbáltam, de nem ment a timcook@mac.com), akkor a Macje nyomatékosan figyelmeztet:


A másik fél második lépése
A menüsoron megjelenő, egymásba akadt kijelző ikonok kéken pulzálva mutatják, hogy a képernyőnket más is látja, mert engedélyeztük. Sőt, egy üzenetet is kapunk:


A másik fél harmadik lépése
A kapcsolat ekkor már él, az kijelzőmön látom a másik fél kijelzőjét. Sőt, még beszélgetni is tudunk. Innentől mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy mire lehet ezt a megoldást használni. De még egy fontos beállítás, amit a másik fél tehet meg:

Ahogy látható, még mindig korlátozhatja a másik, hogy mennyire uralhatom a gépét. Külön kell engedélyezni, hogy úgy vezéreljem a gépét, mintha előtte ülnék. Ekkor pont olyan jogokkal rendelkezem, mint a másik, aki átengedte a vezérlést.
Ha nem kíváncsi csilingelő hangomra, el is némíthat, illetve felfüggesztheti a kijelző megosztást. Vagy le is zárhatja.

Utolsó lépés
A Mac üzen, ha a másik fél lezárta a kapcsolatot, és nem csak szétestünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése