2015. február 13., péntek

Levél kezelés iPhone-on, gyorsan

Maces oktatás közben figyeltem fel arra, hogy bár szinte mindegyik hallgatónk iPhone-t használ, de csak nagyon kevesen tudják a levelezésüket gyorsan kezelni. Mutatok egy apró trükköt, ami gyorsítja a levelek válogatását, kidobását, kezelését.

A leveleink listáját nézve nem csak rábökhetünk egy levélre, hogy elolvassuk azt, hanem balra vagy jobbra húzva a levelet, új parancsokat érünk el. Ha jobbra húzzuk, akkor baloldalt (kék) az "Jelölés olvasottnak/olvasatlannak" parancsot adhatjuk ki. Ha balra húzzuk, akkor jobb oldalon mindjárt három lehetőségünk is lesz, ami háromnál is több. Pirossal a kukázás, narancssárgával a rezsicsö megjelölés parancs adható ki. A szürke "Továbbiak" még több levéllel kapcsolatos utasítást mutat meg.

Hogyan módosítom ezeket a parancsokat?
A Beállítások > Mail, Kontaktok, Naptárak menüben (szegény Mail miért maradt egyes számban?) a Legyintés beállításában. A hivatalos Apple szakszó a jobbra-balra húzásra a legyintés. "Meglegyintelek én téged, kedves iPhone-om jobbra!" - motyogok néha magamban.

Maga a jobbra-balra integetés legyintés beállítása már annyira egyszerű, hogy ezt meghagyjuk önálló felfedeznivalónak.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A Mattburger Zolt szelleme lengi körbe még mindig a magyarításokat.

Jelige: "Zömítsd a postakontót!

Ferenczy Gábor írta...

Pontosan. Bár ő rengeteget viaskodott az Apple-lel, mert kint lektorálták a munkáját azok, akik nem voltak képesek a magyarításra. Nyithatott volna anno egy blogot ezekről :)

Gpont írta...

A balra legyintesnel csak a középső opciót allithatjuk. A jobb szélső hol törlés, hol archiválás. Mi a magyarázat?

Ferenczy Gábor írta...

Hello! Egyrészt ez a cikk majd egy éves, tehát nem minden van úgy, ahogy akkor volt. Megnéztem vagy 15 mailemet, de nekem mindig törlés van a balra legyintés jobb szélén.

Megjegyzés küldése