2015. február 23., hétfő

Vodka-martinit! Rázva, nem keverve!

James Bond a címbeli kéréssel tette híressé vodka-martinijét. Nos, ő biztos nem lesz a Somabar vevője. Tom Cruise-t sem látjuk majd, ha beszerezzük a Kickstarteren sikeresen pénzt gyűjtő vállalakozás iOS-ről vezérelhető koktél-készítő robotját.

Az eszközt megtekintve elmondhatjuk, nem valami szuper nagy ötlet, hat azonos formájú tároló edénybe töltött alkotókból készít mixet a robot, se jég, se kis napernyő, se félbevágott narancs karika dísz. Viszont az iOS app az épp elérhető alkotó-elemekből készíthető koktélokat azonnal felkínálja, így profi mixernek tűnhetünk. És. Mivel hat alapital áll rendelkezésre, így szabadon kísérletezhetünk, az app jelzi, mennyire ütős lesz a koktél. Meg is jegyzi a kért italokat, ha másnap nem emlékeznénk már arra, hogy miért nem emlékezünk az összetételre.
Vicces, de még gyerek-zsúrokon is lehet koktélozni, amikor különböző gyümölcs-szörpök, kólák kerülnek az nyersanyagos edényekbe. És akkor mindenki könnyes szemmel emlékezzen vissza gyerek- vagy kamaszkora retteneteire: a narancs jaffa-szörpös-fehérborra vagy a málnás-csresznye likőrre - kinek mi jutott, tudom.


Ami engem külön lenyűgöz, mint nem koktél-rajongót, az a közösségi finanszírozók egyértelmű támogatása. Ötvenezer dollárt szerettek volna összeszedni az alapítók, 829 embertől 312 709 dollárt kaptak. Érdemes a belinkelt oldal vége felé megnézni, hogy mit ígértek induláskor a 25 vagy 50 dollárt adományozóknak, és hogy fokozták a gyűjtést azután újabb ígéretekkel, amikor már megvolt a kívánt félszázezer dollár, de még nem zárult le a gyűjtési időszak. Fantasztikus siker.
Gondolom, koccintottak rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése