2015. február 10., kedd

E-névjegykártyám Macen

Tegnap épp Pécsen oktattunk, sok más mellett a képzés végén sor került a hagyományos névjegykártya cserére. Meg nem bocsátható módon már évek óta nincs névjegyem, a Kontaktokból (leánykori nevén: AddressBook) szoktam elküldeni a sajátomat. Azaz, nem a sajátomat, mert kettő névjegyem is van (volt). Az egyik mindent tud (anyja neve, adószám, TB, bankszámlák...), a másik pedig csak annyit, amennyi a hagyományos névjegyen lenne. Logikusan, nem hibázva, ezt szoktam emailen átküldeni. Ám a Yosemite még egyszerűbbé tette életemet, elég egy névjegy. Mutatom, miért!


A Kontaktok beállításában engedélyezem a "Privát saját kártyát". E szószaporító fordítási baki (privát=saját) kiválasztása után tudom a saját névjegykártyámon megjelölni, hogy melyik adatokat küldje tovább, ha megosztom a névjegyem mással, és melyiket ne. Ehhez kiválasztom kis fejjel jelzett saját kártyám, szerkesztésre váltok, és a mezők végén álló kockákat vagy kipipálom vagy nem. A pipások nyilvánosak, az üresen hagyottak privátok.


Ennyi. (Igen, a zöld kutyát is le kellene cserélnem, de tegnapi megvilágosodás óta még nem volt rá érkezésem. De ami késik, nem múlik és egyéb népi bölcsességek.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése