2015. február 19., csütörtök

Amikor virágba borultak az almafák

A címadó dalt lásd a bejegyzés végén. Az almafák akkor borulnak virágba, ha rendesen nyesik, gondozzák, de legfőképp öntözik őket. Ahogy Poldi bácsi híres szép zöld gyepe is öntözést kíván. Mi sem egyszerűbb ennél, erre is van iOS alkalmazás. És persze az alkalmazással kommunikálni képes öntöző-locsoló, húsvéti versmondó eszközeink.


Blossom

A Blossom (Virágzás) épp a Kickstarter-en gyűjt pénzt, hogy ebből fejlessze ki a kert öntöző rendszerét. A kert tíz, eltérő öntözést kívánó részre osztható. A Blossom szoftvere a netes időjárás jelentés alapján felülbírálja a beállított öntözési tervet - zivatarban hülyén néz ki a működő automata öntöző berendezés. Persze ha mi meg akarjuk mutatni, hogy ki az úr a háznál, akkor felülbírálhatjuk az automatikát, ismét megmutatva, ki a bolygó ura. (Mert a bolygónak hollandija már van.)
A Blossom rátelepül a már meglévő csövekre, kertre és vízre, afféle szuper vezérlővé lesz. A rendszer kiegészíthető videókamerával is, így mikor eltévedünk a Szaharában (Ajánlott szakirodalom: Rejtő Jenő: A szőke ciklon, keresendő kulcskifejezés: Barcos-Moravecz), akkor műholdas telefont hotspotolva nézhetjük a szép zöld gyepünket permetező vízsugarat.

Címadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése