2019. szeptember 12., csütörtök

Slofie és a többi :: Adam Lashinsky :: Fortune :: honosítás

„Adj csodálatos eszközöket az embereknek és csodálatos dolgokat hoznak létre” – ez volt az iPhone bemutató szlogenje, ám lehetett volna ez is: „Tedd az iPhone-t bivaly erős fényképezőgéppé, és az emberek ragyogó fényképeket és gyönyörű videókat készítenek”. A bejelentés árcsökkenésről és minimális termék-fejlesztésről szólt (evolution, not revolution). Becslésem szerint a száz percnek fele fényképezéssel és videókészítéssel ment el.


Öt pontba csoportosítottam gondolataimat:
  1. Játékok. Havi öt dolláron debütált az Apple Arcade játék előfizetési szolgáltatása. Újabb „csak egy sör“ a felhasználók kosarában.
  2. Apple TV +. A Morning Show és az új See sorozat nagyon jól néz ki, sok nézőre számíthat. De fiztnek-e még további öt dollárt? (Az iPhone, iPad és Macintosh vásárló egy évre ingyenes előfizetést kap.) Az Apple ára az iparágban a legalacsonyabb, de az eredeti műsorok könyvtára a legkisebb.
  3. iPad. A társaság hetedik generációs készüléke fényesebb („varázslatos üvegdarab” - mondta Greg Joswiak veterán termékmarketinges) –, erősebb és olcsóbb, mint néhány elődje. Az iPadek és MacBookok tovább közelednek egymáshoz, az iPad most ütős teljesítményt kínál jó áron.
  4. Apple Watch. Mintha egy üzleti kerekasztal által büntett termékbemutató lett volna, a készülékgyártó órájának egészségügyi és egyéb, életét javító tulajdonságaival promótálta termékét. Aztán új színeket és sávokat mutatott be. Tim Cook vezetése alatt az Apple egyetlen sikeres terméke a Watch – és egyre jobb lesz.
  5. iPhone. Az Apple bemutatta nagyszerű kameráit, az új iPhone 11 (nem XI) és a még újabb iPhone 11 Pro telefonokban. A „slofies” vagy lassú mozgású önportrék kifejezést is beírták a szótárba. Azok a fogyasztók, akik telefonjukról úgy gondolnak, mint egy kamera, amely telefonhívásokat is lehet kezdeményezni, imádni fogják az Apple új eszközét. Mindenki más valószínűleg ragaszkodni fog az egyre megbízhatóbb régi készülékéhez.

Adam Lashinsky @adamlashinsky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése