2011. szeptember 21., szerda

Mi köze a régi iPadekhez Jobs feleségének?

Az Apple a „Teach for America” mozgalommal összefogva kilencezer(!) első generációs iPadet adott át hátrányos helyzetű, lemaradt térségben működő iskolák tanárainak. A régi iPadeket az iPad2 kibocsátásakor gyűjtötték be azoktól, akik tudatosan leadták e célra előző iPadüket. Ahogy itthon is, Amerikában is sok ember elrakja előző számítógépét, telefonját, talán azért, mert érzelmileg kötődik hozzá, vagy gyűjti a technikai kütyüket, esetleg csupán lustaságból. A 9000 iPad2 38 államban került szétosztásra.
Katie Remington, a tizedikeseknek reál tárgyakat tanító tanárnő vasárnap vette át a megtisztított, rendbe tett iPadjét, amit hétfőn megmutatott a St. Luis–i iskolában az osztályának. „Már az első nap remek ösztönző volt a gyors feladat megíráshoz öt–tíz percnyi iPad–használat lehetősége” – írta blogján. Az iskola célja, hogy elnyerje az iSchool státuszt, ám ehhez nem osztályonként kell egy iPad, hanem minden tanulónak iskolai iPadje kell, hogy legyen.
Ha arra lennénk kíváncsiak, az Apple miért pont a „Teach for America” mozgalmat támogatja, akkor a helyes válasz bizonyára a mozgalom egyik vezetőjének a személye, Steve Jobs felesége. Jobs családja – teljesen normális módon – nem része a Steve körüli imádatnak. Azért egy Google keresés jó irányba indít el minket, ha kíváncsiak lennénk. Másfelől talán a feleség szerteágazó jótékonysági tevékenysége a válasz arra a felvetésre, hogy Jobs miért nem támogat látványos módon egyetlen segélyszervezetet, alapítványt vagy civil kezdeményezést sem, ahogy teszi az például Bill Gates. (A Fanatikus Almalap szerint épp eléggé támogatja a Földet azzal, hogy emberbarát számítógépet, technikai eszközt, megoldást tervez és gyárt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése