2012. január 13., péntek

Conference Pad - iPad alkalmazásom (VII.)

(Súlyos marketing fordítás jő - mondá a Gonosz Almalap.)
Az iPad új szintet jelent az előadásban. Amikor sok ember előtt adsz elő, akkor csatlakoztasd az iPadet (iPad2!) kivetítőhöz vagy HDTV-hez Digital AV Adapeter (kb. 11eFt) vagy VGA Adapterrel (kb. 8,5eFt). Ha Keynote*-ot használsz, akkor az iPad lesz az előadói kijelző - látod az épp kivetített szlájdot, a következő szlájdot és saját jegyzeteidet, mit ne felejts el elmondani az adott dia láttán, miközben hallgatóid a kivetített képet látják. Persze nem csak Keynote-ból áll a világ. PowerPoint fájlok prezentálására ajánljuk a rövid nevű Quickoffice Pro HD for iPad alkalmazást (gyenge 16 euróért), amely persze jóval többet tud a PowerPoint fájlkok prezentálásánál, vagy az iWork anyagokkal is elbíró GoodReader for iPadet, de ügyesen az iAnnotate PDF is segítségünkre lehet PDF** prezentáció esetén.
(Marketingség vége)

Ám a fentiek maximum a technika bűvöletében élő hallgatókat nyűgözik le - iPadről ilyet, gondoltad volna? Hú meg ha! Ami igazán ütős lehet egy jól feliPadesített környezetben, az a Conference Pad használata. A lokális wifi hálózathoz csatlakozott 14 másik iPaden jelenhet meg egyszerre mindaz, amit a saját iPadeden végzel egy, két, három, öt vagy tizenegy ujjal. A program természetesen(?) iPhone-on és iPod touchon is elérhető. Szerintem már súrolja a perverziót, de öt iPaden Bluetooth alatt is használható, remek alkalom autóban egy gyors meeting lezavarására. A Conference Pad ára négy euró (iPadenként) - szerény véleményem szerint nagyon megéri.

* nem győzzük hangsúlyozni, az iPades Keynote messze nem tud annyit, mint a Maces. Hosszabb lista az, amit nem tud, mint amit hajlandó átvenni.
** a full extrás PDF prezentációk sem full extrásan játszhatók le, ebben az esetben is teszteljük le, mire képes az iPades PDF megjelenítő alkalmazás, mielőtt pár száz óra munkát fektetünk be a Macen olyan prezentációba, amit aztán rajtunk kívül senki sem lát (vö. ott fogsz majd sírni)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése