2012. január 9., hétfő

GoodReader for iPad - iPad alkalmazásom (III.)

Négy euróba kerül ez a, magát joggal "svájci bicskának" nevező alkalmazás. Nehéz is lesz egy rövid bejegyzésben összefoglalni, mi mindenre képes, de teszek egy kísérletet.
Alapvető előnye, hogy együttműködik az iDiskkel (ez az Apple búcsúzó tárhely-szolgáltatása), az iClouddal (ez lesz helyette), a pénteken bemutatott Dropboxszal. Ha ez kevés, akkor FTP, AFP(!) és WebDAV protokollokat is ismeri a Goodreader for iPad (G4i) - így segítve át azon, hogy az iPaden nincs fájlkezelés. Ez az üzleti alkalmazások esetén egyre inkább az iPad használatának korlátja. Nem megoldás, hogy az alkalmazások úgy passzolják egymásnak a dokumentumokat, mint focisták a labdát - egyre hosszabb lesz az X alkalmazásban felpattanó lista, hogy mivel is nyissa meg a letöltött fájlt.
A G4i (magyarul: Jóolvasó) megnyit mindent, ami számít: Office-t (.doc, .xls és .ppt), iWorköt (.pages, .numbers és .keynote), PDF-et és szövegfájlt.
A megnyitáson túl képes PDF annotálásra - megjegyzések PDF-hez fűzésére, nyilak rajzolására, bekarikázásra, ahogy ezt az Adobe Reader és az Acrobat Pro verzió is képesek. Ez persze ismét mutatja, az iPad inkább vezetői eszköz, passzív munkára alkalmas, de egyes dolgok hatékonyan elvégezhetők.
Melyiket válasszam?
Számtalan hasonló képességű alkalmazást találunk, mint a G4i. Nem is biztos, hogy a G4i a legjobb, sőt, szinte biztos - de az is, hogy az egyik legjobb. Mindenkinek, akinek hasonló tudású alkalmazásra van szüksége, érdemes kicsit nézelődnie az App Store-ban, hogy kiválassza a saját céljának, használati szokásának legmegfelelőbb alkalmazást.
Amiért nekem szükségem volt a G4i-re, képes akár negyvenszeresen is belenagyítani a (PDF) dokumentumba, és ez volt az első alkalmazás, ami ezt kínálta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése