2012. január 18., szerda

FaceTime - iPad alkalmazásom (VIII.)

Lassú léptekkel haladva kívánjuk meggyőzni magunkat, hogy az iPad az ideális mozgó iroda. Lassú léptekkel távolodva az irodától azt tapasztaljuk, hogy – cég jóságtól függően – az alkalmazottak munkavégzése egy–sok százalékkal csökken naponta. Nem rossz indulatból, csupán alkalmazotti tudatalattiból. Elég személyesen megjelennünk, a teljesítményszint – jó cég esetében – azonnal visszaugrik száz százalékra, vagy még fölé is. Személyesen jelen lehetünk úgy is, hogy még sem vagyunk ott – lassú léptek messze visznek – a FaceTime használatával.

iPad 2 és wifi
E kettő kell nekem (extraként: szabadság és szerelem), hogy videó hívással érjem el iPad 2, iPhone 4 vagy FaceTime futtatására képes Mac környékén mocorgó kollégáim. A szemkontaktus fontosságát nem lehet túlértékelni, a kép hátterében pedig látjuk, hogy ki merre jár – csak nem a közeli kávézóban? még otthon? kis kínai kifőzdében? édesanyával a padláson teregetve? Sőt, kérésre egy mozdulattal körbenézhetünk az irodában.

Ingyen
A FaceTime használata nem kíván további beruházást – elég megvenni az iPadeket, iPhone–okat és Maceket. Ami még szükséges, minden felhasználó számára saját Apple ID létrehozása. A FaceTime vidáman eléri az Address Bookban (Címtárban) tárolt adatokat. iPhone–os ismerős telefonszámára kattintunk, akkor lesz a hívás FaceTime hívás, ha a hívott félnél ezt engedélyezték és a FaceTime kész a hívás fogadására, a többiek esetében a mail címre kell kattintani, hogy FaceTime kapcsolatba kerüljünk, feltéve... ("Ó Apple, mi azért imádunk Téged, mert Logikus vagy és Felhasználóbarát! Akkor ez mi?" – fohászkodott a Fanatikus Almalap egységes híváskezdeményezésért.)

FaceTime2FaceTime Ferenczy Gábor magával beszél
A Mac (fentebb) és az iPad (lentebb) épp FaceTime kapcsolatba került. A Mac beépített FaceTime (leánykori nevén iSight) kamerája látja, ahogy bal kézzel tartom az iPadet, aminek most a megjelenítő felületi kamerája aktív. A kezemben tartott iPhone most nem játszik, csak fényképpel dokumentál. Aki figyelmesen nézi, az észreveheti, hogy mindkét eszközön a hívót mutató kép tükörkép. A Photo Booth képes arra, hogy a készített fényképet azonnal megfordítsa, így az nem tükörképként mentődik. De a FaceTime, az iChat is és a PhotoBooth is tükörképet mutat nekünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése