2012. január 6., péntek

Dropbox - iPad alkalmazásom (II.)

Az iPad hordozható iroda. Rá kellene nézni az értékesítés alakulására? Azonnal dönteni kell egy projekt következő fázisáról? Partnered szerződés-tervezetét mutatnád meg ügyvédednek? Az iPad mindebben segítségünkre lehet. Az üzletvitel különböző dokumentumok, különböző fájl-formátumú dokumentumok használatát követeli meg. Egyre több asztali alkalmazást találunk, amelynek elkészült iPades párja. Amelyik cég meg elhenyélte az iPades fejlesztést, annak fájljait más alkalmazással tudjuk megnyitni iPaden.

Az iPaddel különböző dokumentumokat megosztani a legegyszerűbb Maillel - ugyan hülyén néz ki, de küldjük el az adott fájlt magunknak, és az iPades Mailben egyfelől megkapjuk, másrészt ott van az elküldöttek közt is. A QuickLook az iPaden is működik, nincs anya alkalmazásra szükség a dokumentum megtekintéséhez. Ha szerkeszteni is szeretnéd, akkor az Open paranccsal megnyitva a megfelelő alkalmazást ezt is megteheted. És amikor befejezted az anyag szerkesztését, Maillel szépen vissza tudod azt küldeni - magadnak, mindenhova. Ez azért kicsit macerás, nem?

Ezért érdemes Dropboxra váltani. A Macen, pécén, pingvinen is futó Dropbox tulajdonképp nem más, mint netes tárhely, ahová bármelyik eszközödről, bármelyik platformról tehetsz fel fájlokat. Macen a Finder Sidebarjában (Oldalsávjában) is megjelenő Dropbox két mappát kínál, az egyik a fénykép-szinkronizácláshoz Photo névre hallgat, a másik pedig a többi fájlodat várja Public néven. A Dropboxhoz is névvel, jelszóval jutsz hozzá. A Dropbox ingyenes, de pénzért tárhely és további szolgáltatások vásárolhatók.

Ne téveszd össze őket a Saját > Public és a Saját > Photos mappával!

iPaden, miután letöltötted a Dropboxot, add meg a bejelentkezési nevet és jelszót (amit Macen adtál meg a Dropboxhoz), és ... minden ott van, ahol a Macen hagytad.

Pro és kontra
A Dropbox előnye, hogy akár többen is tudtok osztozni a tartalmán, Macen és pécén bármit, iPadről meg csak képeket és videókat feltöltve - ez utóbbi mindjárt a kontra érv is, ami a Dropbox ellen szól. Amiért a Dropboxot nem droptam ki, az iPad inkább passzív eszköz, így az adatáramlás jellemzően Macről iPadre halad, az iPaden ritkán módosítok dokumentumokat - akkor azokat visszamailem, jobb híján. (Van ugye az iDisk, de halálra ítélte az iCloud).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése