2012. január 19., csütörtök

CS6 – upgrade ár előzetes

Egy blog–bejegyzésre hagyatkozva tavaly év végén sokan frissítették Adobe Creative Suite csomagjukat ötösre, vagy öt.ötösre. Leginkább azért, mert úgy értelmeztük, az Adobe szakít a három verziós frissítési szokásával és CS6–ra csak CS5–ről (5.5–ről) lehet majd frissíteni. A napokban vált hivatalossá, lehet majd CS3–ról és CS4–ről is frissíteni CS6–ra, ám ez drágább lesz, mint CS5/CS5.5–ről. (Hogy a CS3/CS4–ről CS5/CS5.5–re frissítés és onnan CS6–ra olcsóbb–e vagy CS3/CS4–ről CS6–ra, az még nem ismert.) A CS6 frissítési lehetőség a CS6 megjelenésétől év végéig él, a CS6 az első félévben jelenik meg (ha minden igaz).
Az Adobe tavaly novemberben jelentette be a CS vásárlás/bérlés új módozatát, ez érinti a teljesen új Creative Cloud névre keresztelt ingyenes Adobe tárhely felhőt, ami kötődik olyan a CS elemekhez, mint a Photoshop, az Illustrator, az InDesign vagy az After Effects. Az új előfizetéses/bérlési rendszer az Adobe számára folyamatos árbevételt jelent, a jelenlegi dobozos megoldás pedig lökésszerű, egyenetlen eloszlású pénzáramlást okoz.
Az első saját számításaink szerint az előfizetéses rendszerrel jobban járnak a vásárlók (és az Adobe), mint a hagyományos verzióról–verzióra váltó felhasználók (és a viszonteladói lánc – érdemes volt hát Adobe Certified Resellerré válni, nemde?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése