2012. január 20., péntek

iBooks Author – nyert

Igen, ez az alkalmazás jó. Nem kicsit, nagyon. Az iBooks Author ingyen tölthető le Macre az App Store–ból. Segítségével olyan ekönyvet hozhatunk létre, amelyet iPaden az ingyenes iBook alkalmazással nézhetünk vissza.
Aki használja a Pagest, annak roppant ismerős az iBooks Author (iBA). A Pageszel eddig is lehetett elektronikus könyvet készíteni, amelyet az iBook jelentített meg, de az így megalkotott ekönyv erősen fapados volt. Az iBA viszont jó, nagyon jó. Alig negyedóra használat után – oks, Pages rutin megvan –, hiba nélkül tudok könyvet készíteni. Az extra – lásd kép oldalt – elemek tesztelése még várat magára, de ezek nélkül is megadom az öt csillagot.
A tesztelés ennél egyszerűbb nem lehet, csatlakoztatom az iPadet a Machez, és rákattintok az iBA iPad ikonjára, ha az iPaden épp az iBook fut, akkor ott megjelenik az általam szerkesztett könyv. A közzétételhez viszont át kell esni az Apple több–fordulós regisztrációján.


A képen az Apple által kedvelt ekönyv fájl–struktúra látható. Az iBA szerzőknek ilyen technikai mélységgel csak akkor kell ismerni az ekönyv struktúrát, ha az ekönyv struktúráról írnak. Amúgy elég az egér szakszerű használata.


Gyakorlott Pages használóként tizenegy perc volt az első könyv elkészítése, beleértve a képválogatást és szövegírást is. Az iPades megjelenítés az iBA teszt megjelenítése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése