2020. október 29., csütörtök

Képernyőfotó iOS eszközön és még

Szerintem mindenki tudja, hogy kell a kijelzőről fotót készíteni iPhone-on vagy iPaden (Nem, nem úgy, hogy másik eszközzel lefotózom - igazolta nevét a Gonosz Almalap) iPhone X készüléken, vagy régebbin, a Home nyomva tartása mellett az oldalsó gombot kell megnyomni, az újabb (homeless) eszközökön a hangosító és oldalső gombokat kell egyszerre megnyomni. Az elkészült kép a kijelző bal alsó sarokban látható pár másodpercig.
Ha fürgék vagyunk, és rákattintunk, rábökünk, akkor azonnal szerkeszthejük a képet a felkínált eszközökkel. Ez az a pillanat, amikor a személyes adatokat kisatírozhatjuk, a képet megvághatjuk. Ilyenkor a kép még nincs elmentve, más alkalmazásban nem tudjuk haszálni.
Akit rettenetesen idegesít, hogy a friss képernyőkép az alsó sarokban látható pár másodpercig, azt nem tudjuk megvígasztalni, a kép ott fog megjelenni. De ha megragadva balra rántjuk, akkor azonnal eltűnik.
Ha viszont jobbra rántjuk (nem mozgatjuk, csak úgy teszünk), akkor hosszabb ideig lesz elérhető. Amíg ujjuk rajta, addig nem is tűnik el, viszont kapunk egy helyzetérzékeny menüt.
Itt sok tovább lehetőséget találunk a készült kijlező fotó felhasználására, de ha nem lenne ott az, amire vágyunk, akkor a lista alján találjuk a további parancsok hozzáadási, létrehozási lehetőségét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése