2009. december 1., kedd

Az iPod öli a biciklistákat

De nem ezért szeretjük. Az iPodot.
Az angliai közlekedés-felügyelet (ennek szebb neve van, de ez a lényeg) statisztikái szerint egyre több biciklista veszti életét a közutakon azért, mert tekerés közben zenét hallgat. Ez nem csak a figyelmét vonja el, de nem hallja a közlekedés zaját sem, ami szükséges a biztonságos közlekedéshez. A közlekedés-felügyelet hivatkozik egy YouTube-ra felkerült videóra is (nem találtuk meg :() amelyen egy "lélegzetelállítóan hülye" biciklista iPod zenére mutat be szabálytalanságokat egy négy sávos úton erős forgalomban.
"Rajtuk kívül más nem volt a Victoria [pályaudvar] előtt az úton" - mondta egy szemtanú arról a balesetről, amikor egy iPodot hallgató biciklista egy szabályosan haladó emeletes busz elé kanyarodott oly közel a buszhoz, hogy az fékezés nélkül áthajtott a biciklistán. A halott fejhallgatójában üvöltött a zene.
A felügyelet hirdetési kampányba kezdett, "Hangolj a forgalomra!" és "A fülhallgató megölhet" szlogenekkel. 2009-ben 19 százalékkal több biciklista halt meg Angliában, mint egy éve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése