2009. december 16., szerda

Kaposvári Egyetem

(Privát előhang: mivel egy éven át Kaposváron a Füredi II. laktanyában óvtam a II. világháborút látott technikát és a laktanya disznait 1983-84-ben, így a város messze-messze nem a szívem csücske. Sőt.)
2008-ban a Dávid Péter vezette dPix Apple viszonteladó közel 110 Macintosh és rengeteg szoftver eladásáról állapodott meg a Kaposvári Egyetemmel, azon belül is a Művészeti Főiskolai karral. Ide 72 darab iMac került, a gépekhez 21 Final Cut licenszet is vett az Egyetem. Az üzlet nem egyik hónapról a másikra született, Dávid Peti az egyik legrégebbi Apple viszonteladó (Szombathely), a Kaposvári Egyetemmel több, mint 10 éves a kapcsolata - ez érett most be.
Ahogy azt Péter az Almalapnak elmondta, egyedül nem is lett volna képes ekkora megállapodás tető alá hozására, Gulyás Pisti, az Apcom CE oktatási felelőse segített. Az egyetemen a Macintosht nem szent tehénként tartják szekrénybe zárva (vagy "ezt senki sem tudja használni" felkiáltással lakatolják le), szinte éjjel-nappal dolgoznak a Maceken. Nem csak filmet vágnak, de varázslatos kísérletezéseket is végeznek. Péter mesélte, az USB-n csatlakoztatnak egy fejre szerelt mozgásérzékelőt, a bejövő jel alapján az iMac színeket jelenít meg, különböző zenéket játszik le.
A 72 gépes labor elnyerte az Apple-től a hivatalos egyetemi oktatási központ (Apple Authorized Training Center for Education) címet, így jogosult oktatókat és diákokat Apple Pro alkalmazásokból vizsgáztatni. Az Egyetem törekvése, hogy egyedi, kiemelkedő lehetőséget teremtve az ország vezető kreatív képző intézetévé váljon. (A Macesítés a most folyó hallgató-vadászat időszakában erős fegyver.)
A 72 iMac mellett az adminisztráció is Macet kapott a tavalyi évben, az irodai-, adminisztrációs részre 36 gép került, ennek java Mac mini volt, de akadt pár MacBook és MacBook Pro is.
MIért most írunk erről?
Pár napja írták alá a hivatalos megállapodást az Apcom CE és az Egyetem képviselői a fenti, már megtörtént beszerzésről és a további együttműködésről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése