2009. december 29., kedd

Ki mit gyárt a táblagéphez?

A Dow Jones jelentése szerint a tajvani és kínai gyártóbázissal rendelkező Cheng Uei Precision Industry Co., Ltd. gyártja majd az Apple még be nem mutatott, fejlesztését el nem ismert táblégépének csatlakozóit. A Cheng Uei szeptemberben szerződött a Qualcomm-mal, amely ismert arról, hogy az Apple egyik beszállítója.
A DigiTimes híre szerint a Foxconn (szintén ismert Apple beszállító) új leányvállalata, az Innolux szállítja majd az érintő panelt a táblagéphez, e szerint az eddig e szerepre hivatott Wintek várósorba kényszerült. Az Innoluxtól szivárgó hírek szerint gond van a tíz inches panellel, ezért kereskedelmi mennyiségben csak a második félévben fognak szállítani az Apple-nek. (Amely, mint tegnap pletykáltunk, januárban bemutatja, márciustól forgalmazza a táblagépet.) A gyártás nem egyszerű, mert számtalan céggel kell együtt dolgozni az Apple-nek. A tajvani Wah Hong Industrial optikai-film alkatrészeket szállít a G-Tech Optoelestronicsnak (amely mellesleg szintén Foxconn leányvállalat), a G-Tech üveg-edzést végez, s tovább passzolja az alkatrészt a már említett Innoluxnak. Az érintő képernyő gyártásába még egy harmadik Foxconn érdekeltség, a Hon Hai Precision Industry is bekapcsolódik, mint a táblagép összeszerelője.
Ne feledjük, az Apple soha sem örült annak, ha beszállítói az engedélye nélkül nyilatkoztak arról, hogy léteznek, hogy dolgoznak, de legfőképp azt szokta büntetni, ha a vele, Apple-lel való kapcsolatról adnak ki infot. Volt olyan jól menő gyártócég, amely egyik napról a másikra bukta el meg nem fontolt sajtó közlemény miatt az Apple megrendelését - és ment csődbe emiatt (vö. Jobs, a jótevő).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése