2009. december 22., kedd

Jobs a legjobb vezérigazgató

Legalábbis a Harvard Business Review (HBR) szerint (az újság magyar nyelven is megjelenik).
A választás során nem az eltelt pár hónapot, évet értékelték a szakújságírók, hanem az eltelt három évre tekintettek vissza, legalább ennyi idő kell egy vezető teljesítményének felbecsléséhez. Ráadásul a versenyben nem csak vezérigazgatók, de al- és fődirektorok is indultak, nem is szólva az ilyen-olyan manager címkével ellátott titkárnőkről (oks, iroda-vezető, azaz office-manager - bár őlet azért a lap nem versenyeztette). A manager 'címke' egyik hazai csúcsa egyébként a transport-manageri, amely kiadásra a MasteMac hajdan volt Apple-delaernél esett meg. A titulus nyertese a cég kiszállítója volt.
A HBR 2000 nemzetközileg elismert vezető teljesítményét pontozta, értékelte, a listát szeptmebr végén zárták le, azóta osztottak pontokat.
Első lett Steve P. Jobs, az Apple alapítója és vezérigazgatója (CEO), második a Samsung, harmadik a Gazprom vezetője. Jobs első helye messze nem meglepő, évek óta szerepel a HBR listáján, ahogy más összeállításokban is, jellemzően a legjobbak közt. A HBR vezető rangsorolási metódusa nem csak az egyéni és céges teljesítményt veszi figyelembe, hanem gondot - és pontot - fordít az iparági kihatás mérésére, illetve a társadalmi- és környezetért érzett felelősségvállalásra is.
Lehet hogy Jobs a legjobb CEO, de ettől a hazai 27 inchesre vágyóknak nem lett karácsonyra számítógépe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése