2013. május 30., csütörtök

Új kulcsszó: viselhető eszköz

Tim Cook az All Things Digital konferencián válaszolt és tért ki újságíró kérdések elől, amelyek a vezetése alatt történt változásokat és az Apple potenciális kilátásait, vélt vagy valóban tervezett termékeit érintették. A Reuters összegzéséből szemezgettünk.
  • Viselhető eszköz. A Google-szemüveg sikerességét kétségesnek tartja Cook, mert sokan nem hordanak szemüveget, hangsúlyozottan a fiatalok. Hasonlóan vélekedett az órák kapcsán is - nesze neked Apple iWatch. Bár szerinte akad a viselhető eszközök kapcsán rés.
  • AppleTV. Röviden: marketing bullshit. Hosszabban és magyarul: az Apple-nek nagy tervei vannak, amelyek túlmutatnak a mostani AppleTV-n. De többet nem árulhat el.
  • Felvásárlás. Nem tervez az Apple meghökkentő felvásárlást. Egy év alatt kilenc céget vettek meg, ami másfélszerese a sokévi átlagnak.
  • Cool. Az Apple nem vesztette el a „cool"-ságát, Cook szerint. (Egy felmérésben 67 százalék mondta azt, hogy elvesztette.)

  • Cook Amelio. Egy kedves résztvevő Cookot Gil Amelio-hoz hasonlította, aki alatt az Apple a kilencvenes évek közepén csődközelbe került. Cook nem értett egyet a résztvevővel - micsoda meglepetés!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése