2013. május 8., szerda

A 007-es iPhone ügynök jelenti

Szeretnéd látni, miként keresi meg otthon hagyott vizslád a libatollal bélelt paplanban megbúvó szárnyast? Készítenél egy remek közeli képet a nyaralásod alatt lakásodat feltörő betörőről? Akkor ne dobd el ajándékozd el régi iPod Touchod, iPhone-od, alakítsd át web-kamerává! Sőt, megfelelő apppal (szép ez az új helyesírási szabályzat - vélte a Kazinczy díjas Almalap) akár mozgásérzékelővé és előléptetheted a nyugdíjazott eszközt.

FaceTime után szabadon
Az ötlet - szerintem - a FaceTime láttán fogant meg a PeoplePower fejlesztői agyában. A rendszer alapja ugyanis nem több, mint két eszköz szoftveres összekapcsolása. Ami - lévén Apple eszközökről szó - sokkal egyszerűbb, mint a számos létező webkamerás rendszeré.
A Presence névre keresztelt alkalmazás használata sem kíván pilóta vizsgát vagy agysebészi kvalitást. A szimpla megfigyeléshez elég a megfigyelő iOS eszközt feltenni wifi-re és tápra, ha csak nem pár órás megfigyelésre készülünk. Az alkalmazásba a megfigyelő és a tartó iOS-es is be kell logolni. És nézni. Ami persze unalmas. Ezért jobb a riasztós üzemmód. A kém iOS rögzíti a látott képet és ha jelentős elváltozást észlel, a tartó iOS-en zenél, vibrál, csilingel, ugrál, tapsol.

Natasha Baker, Reuters

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése