2013. május 11., szombat

Sok pénzem lesz, felülök a repülőre

De nem is akármilyenre! A Flightradar24 után a PrivateFly alkalmazást ajánlom. Amíg az elsővel csak nézhetjük az égen haladó gépeket - a pár hetes frissítés óta már a pilótafülkéből is élvezhetjük az alant elterülő táj suhanását -, a PrivateFly-jal magunkhoz rendelhetünk egy szép kisrepülőt, ami oda visz, ahová akarjuk. És amit a pénztárcánk hitelkártyánk megenged.

Elszáltunk...
Nem is picit, mert ezt az alkalmazást nem a mi lehetőségeinkhez mérték, hanem a nagyon fontos üzletemberékéhez. Amíg mi úgy utazunk, hogy a Skyscanneren kikeressük az árban legkedvezőbb opciót. Az üzletemberek bátran jegyet foglalnak arra az időpontra, amikor nekik jó és első osztályra. A nagyon fontos üzletembernek erre sincs ideje (de akkor hogy lesz az app futtatására? - kérdé a Gonosz Almalap), ezért az appban megadja, hogy mikor, honnan és hová repülne a hány fős stábjával. Pillanatokon belül lefoglalják számára a megfelelő gépet. És az ár is kiderül.

Kicsit több, mint kétmillióért repülhetnénk Párizsból Nizzába, ennél kicsit drágább a Varsó-Milánó, szintén hat főre. De egy családi (négy fős) London-Párizs kijön 1,2m forintból. A tengerentúlra is eljuthatunk, minket és a focicsapatot, egy tucat embert Londonból New Yorkba már 24 milláért is átrepítenek. Ezek persze elsőre - na jó, másodikra is - erős árak. De, egyrészt osszuk vissza egy főre az árakat és ne a fapados árral hasonlítsuk össze, hanem valamelyik hagyományos légitársaság első osztályú árával. Ott már nem is olyan brutális a különbség. Ráadásul a magán-járat arra megy, amerre szeretnénk - csak reptér legyen.
A magán járatok nem csak a nemzetközi reptereinket - Ferihegy (azért is!), Debrecen vagy Balaton - használhatják, hanem a kisebb - Győr (Audi: köszönjük!) Pécs-Pogány - leszálló pályával bírókat is. Sőt, az iPades térkép szerint repülhetünk Nyíregyháza, Kecskemét, Békéscsaba, Szeged, Siófok Kiliti, Szolnok repterére vagy Taszár katonai repterére is.
Az iPades alkalmazásban végignézhetjük a cég gép kínálatát, 3-500 személy szállítására képesek közt válogathatunk.

Empty Leg
Logikus és szemfülesek számára hasznos szolgáltatás az Empty Leg - amit helyesen üresjáratnak fordíthatnánk. Egy kis jettel megérkezett a csapat Kecskemétre, és a repülőre Szolnokon várnak. Ekkor a Kecskemét-Szolnok az empty leg, ezekre az utakra lehet a listaárnál kedvezőbb árat kapni. Momentán nincs Budapestről bárhová üresjárat.

A repülés szerelmeseinek ajánljuk. És kívánjuk, minél több aktív használója legyen ennek az appnak a blog olvasók közül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése