2013. május 14., kedd

App WordPress és Blogger szerzőknek

Bár két nagyságrenddel nagyobb a blogokat olvasók, mint írók száma, azért fontosnak tartjuk bemutatni a Posts appot, amellyel, ahogy a címben is jeleztük, két nagy blog-hátteret használó szerzők akár iPadről is kényelmesebben dolgozhatnak. A WordPresst előszeretettel ajánlják kvázi weblap-készítőnek is, aki kezdő és gyanútlan, nézzen alaposan körbe, szerintünk nem igaz, hogy nulla informatikai tudással szép és kézben tartott oldalakat lehet vele generálni. A Blogger a Google gyermeke, ennek minden előnyével és hátrányával, ez a blog is Blogger hajtású.

Posts
Némi beazonosítás után a Posts valóban kellemesebb felületet nyújt a bejegyzések írásához, mint a Blogger (a WordPressről nincs tapasztalatom, de hátha valaki kommentben). Bár a Google dicséretesen Flash mentes, így iPaden is használható, azért a Blogger bejegyzés író felülete nem iPad optimalizált. A Postsé viszont igen, amin azért sem lepődünk meg, mert ez iPad appnak készült.
Amiért máris váltottam Postsra a Blogger webes felülete helyett, az az off-line képesség (bár ettől még ékezetes-helyesen gépelni nem lett egyszerűbb). Bejegyzés nettelen állapotban is írható. Evidens, hogy az ilyen piszkozatok, vázlatok menthetők is az iPadre. Netre lépve aztán akár azonnal megjelenő bejegyzéssé, akár időzített bejegyzéssé konvertálhatók, de piszkozatként is feltölthetők.
Az alkalmazás nevének többes száma arra is utalhat, hogy több blogot is menedzselhetünk. A menedzselés része a megjegyzések, hozzászólások kezelése is, ezt is megtehetjük a Posts-val. Az alkalmazás - nem lényegtelen - ingyenes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése