2013. május 22., szerda

Write for Dropbox

Céges felhő ide, szoftverház felhő oda, sokan használják a Dropboxot, amelyet már mi is bemutattunk [iPhoto az iPaden] [Dropbox - iPad alkalmazásom (II.)] [Képek átvitele iPad, iPhone, Mac, pécé és Android közt]. Sőt, használok is. A Dropbox jóságát jelzi, hogy többen felvetették, talán érdemes lenne az Apple sok milliónyi dollárjából ezt a céget is felvásárolni - hasonlóan bővült vagy jött létre anno a GarageBand, az iPhoto. Nos, a felvásárlás még várat magára, addig viszont a Dropbox srófolta feljebb az árát a Write for Dropbox (W4D) alkalmazás bemutatásával.

Mit tud 1,79€-ért?
Szinte mindent, amit egy notepadtől, TextEdittől, Szövegszerkesztőtől elvárhatunk. Ehhez még hozzájön a százféle megosztási lehetőség - FB, Twitter, Evernote... -, ahogy az ma minden alkalmazástól elvárt. Az írt anyagok bárhol elérhetők, ahol Dropboxunk van - még szép.
Az idősb netjárók még emlékezhetnek a nappal/éjszaka divathullámra, a cool dizájnos weblapok éjszaka sötét alapon világos betűkre váltottak a nappali világos alapon sötét betűkről - mert éjszaka volt. Nos, páran visszasírják ezt a lehetőséget - a W4D most újra elhozta ezt a nézetet.
Ennél hasznosabb a Markdown, amely gyors elérést biztosít speciális karakterekhez, így gyorsítva a gépelést. Ami persze az ékezetes betűinken nem segít. (Tudom, van teljes magyar kiosztás app is, de azzal meg nem lehet még vél vakon sem gépelni, mert a virtuális billentyű szélesség kisebb a megszokottnál.)
Az árát ez az app biztos megéri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése