2014. január 29., szerda

A mindent-látó, a csodaasztal és a tojás-viszgáló

Igen, részt vettem a "Hogyan adjunk hülye címet egy bejegyzésnek" tanfolyamon.

Mindent látó
Nincs olyan fényképező ember, akivel ne fordult volna már elő, hogy két karját a magasba tartva fotózott és közben arra gondolt, milyen jó lenne, ha minimum kosarazó volna ("tudom jól, hogy nem vagyok tipikus kosarazó"), vagy még magasabbról tudna fotózni. A bátrak és/vagy hülyék esetleg megpróbálkoztak a késleltetett expozíció és feldobott fényképezőgéppel... És igen, valakinek, aki bátor és hülye is volt, jutott eszébe a Panoramic Ball Camera (legalábbis szerintünk, valamint elnézést a hülyézésért, tudjuk: missfit). A feldobható gömb 72 pixeles képet készít, hogy is írjuk ezt helyesen, gömbirányban - a kész képet pedig bluetoothon küldi a mobilodra. Potom 500 dollárt (110eFt) megér.


Csodaasztal


Na jó, ez a kakukk-tojás (tojásról még lesz szó ebben a postban!). Ez egy fantázia rajz a jövő íróasztaláról, az asztali iPad aránytalanul nagy ikonjai az árulkodó jel. A kialakítás amúgy nem véletlenül juttatja eszünkbe az iskolát - a kép egy oktatási tervhez készült. Az asztal állítható magasságú, és a felső szélén klasszikus iskolapadokat jellemző ceruzatartó vályú látható. De! Az Almalapot, mint "Magyarország vezető Maces magazinját" a HP még 2005-ben meghívta egy hetes rendezvényére, ahol olyan technikai újdonságokat is bemutattak, amelyek még félkészek voltak. Az egyik ilyen a lentebb látható asztal. (Az eredeti Almalap cikk: Misto, a HP asztala)


Tojás-vizsgáló
A 69 dolláros (kb. 15eFt) okos tojástartó a GE és a közösségi pénzügyi támogatással talpraálló Quirky közös műve. Az okos tojástartó LED-es átvilágítással analizálja az egyes tojások állagát, és így, a közelbe tartott, megfelelő alkalmazást futtató iPhone-nak Bluetoothon elmondja, melyik tojással lenne érdemes a rántotta készítést kezdeni. Sőt, jelzi azt is, ha üresedés lenne a tartóban. A Gonosz Almalap szerint már készül az alkalmazás "csányi dinnye" változata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése