2014. január 9., csütörtök

Keynote Macre (optimista változat)

Az Apple rendezvényein, amikor Tim Cook vagy másik Apple vezető beszél, a kivetítőn a Keynote látható. Ez az iWork csomag prezentációs készítő és lejátszó alkalmazása. Az új változat egyablakos dizájnt kapott, helyzetérzékeny oldalsávval és könnyen elérhető felhasználói felülettel.


1. Új dia ikon
Az új dia ikonja lekerült az előnézeti képek oszlopának aljára, mérete jelentősen megnőtt, fontosságát hangsúlyozandó. Képességei is bővültek, az előző verzióban más módon elérhető dia-sablonokat is ide kattintva tekinthetjük meg és választhatjuk ki. Minek is két gomb, ha egy is elég? (Talán azért, hogy ne a sablon oldalon szerkesszünk - véli a száját befogni képtelen Gonosz Almalap.)

2. Új sablonok
Az új Keynote-ban a korábbi negyvennégy helyett csak harminc sablont találunk. Ez visszalépésnek tűnik, de a kidobott sablonok már divatja múltak voltak. A kidobottak helyére vadonat újak kerültek, illetve a megtartottak is átestek egy ráncfelvarráson. A kínálat minden igényt lefed, de ha mégsem találnád meg a neked tetszőt, változatlanul elkészítheted sajátodat.

3. Lejátszás ikon
A Keynote végcélja a prezentáció bemutatása, így logikus, hogy a lejátszás ikon a szellős ikonsoron kapott helyet. Rákattintva teljes kijelzős méretben élvezhetjük prezentációnk.

4. Prezentőr feljegyzései
Amikor kivetítőn vagy másik eszközön pörög a prezentáció, akkor a prezentőr előtti kijelzőn hasznos információk jeleníthetők meg, segítendő a sikeres előadást. Látható az idő, a kivetített és a következő dia és a prezentőr feljegyzései. Újdonság, hogy előadás közben is szerkeszthetővé lett ez utóbbi. Persze a közönség továbbra sem látja a feljegyzéseket.

5. Bekezdés stílusok
Íme az újdonság, az Apple a Keynote-ban is használ stílusokat. Nem csak az Apple által előkészített - betű-típust, -méretet, -színt és sok minden mást is magába foglaló - stílusokat használhatjuk, létrehozhatjuk saját stílusainkat is.

6. Inspectorból oldalsáv
A másik két iWork alkalmazáshoz hasonlóan, a Keynote-ban is oldalsávvá vált az Inspector, az oldalsáv magába szívta a helyezet-érzékeny ikonsort is. Az oldalsávon találjuk az Animate szekciót is. Ha a korábbi verzióban megszokott helyen nem találsz valamit, akkor az biztos az oldalsávba került. (Vagy nincs - G. A.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése