2022. február 23., szerda

Alkalmazás család szervezéshez

Ez egy szuper alkalmazás – mondom is, miért! Az Apple valamiért nem nagyon veszi tudomásul, hogy a felhasználók közösségekben élnek, az alkalmazások elég mostohán támogatják az együttműködést. Mostohonán? Akár a mostohát is beszervezhetjük a FamilyWall alkalmazás egyik körébe, ha szeretnénk. (Ha Marslakó, akkor előtt nézd meg a vonatkozó filmet.) A FamilyWall-lal körökbe szerzvezhetünk embereket – érzésem szerint valahol tíz fő körül lehet az értelmes határ. Elsősorban családok közös elektronikus üzenőfala, naptára, tervezője a FamilyWall, de a magyar nem ismer lehetetlent, így más csoportok is használhatják némi kompromisszum árán. Az ingyenes verzió is sokat tud, az évi 15eFt-os Prémium pedig szinte mindent. Használható böngészőből, létezik iOS változata.
Így néz ki a neten.
Így meg iPaden.

Csaláscentrikusan elmondva
A gyerekek menedzselése olyan, mint a macskák terelése, csak sokkal nehezebb. Tervezni kell az étkezést, meg kell vásárolni az ebédet, részt kell venni az iskolai eseményeken, adott végtelen számú ruha, amit ki kell mosni... a lista végtelennek tűnik. Szerencsére olyan alkalmazással, mint a FamilyWall, hogy még a legzaklatottabb szülő is úrrá lehet a káoszon. A FamilyWall egy megosztott naptárrendszer, amely minden iPhone, iPad és iPod touch készülékén működik, de neten is elérhető. Remek eszköz a nagyszülők diszkrét munkábafogására.
Gyorsan létrehozhatunk olyan eseményeket, amelyek érintik az egész családunk vagy csak néhányunk, (vagy körbe szervezett barátokat), emlékeztetőket állíthatunk be, és jegyzeteket adhatunk hozzá. Az engedélyezett helymeghatározási szolgáltatás esetén láthatjuk, ki merre jár.
Az alkalmazásban beépített Messages stílusú chat, fotó- és videómegosztás is található, sőt még receptek tárolására, az egész hétre szóló étkezések megtervezésére, valamint a hozzávalók, valamint egyéb lényeges dolgok, például iskolai ruhák bevásárlólistájának elkészítésére is lehetőség nyílik. Az alkalmazás használata nagyon egyszerű, és ami még fontosabb, hogy nagyon gyors – mert ha van valami, amivel a szülők és mostohák nem rendelkeznek, az az idő.
Bár a FamilyWall alapalkalmazása ingyenes, számos funkciója – a Google és az Outlook naptár szinkronizálása, a helyszolgáltatások, a hang- és videoüzenetek, valamint az étkezések tervezése – előfizetést igényel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése