2022. február 28., hétfő

Hogyan működik az e-mailcím elrejtése az Apple világban?

Amikor új fiókot hozunk létre egy alkalmazásban vagy webhelyen, online hírlevélre iratkozunk fel, vagy e-mailt kell küldeni valakinek, akit nem ismerünk, az e-mail elrejtése funkcióval egyedi, véletlenszerű email-címet hozhatunk létre. Annyi e-mail címet hozhatunk létre, amennyire szüksége van. Az erre az e-mail címre küldött e-maileket az Apple átirányítja @icloud.com-os mail címünkre, ha válaszolunk rá, akkor az alias email-címről megy a válasz, a személyes e-mail cím titokban marad.
Az Apple nem olvassa el és nem dolgozza fel az e-mail üzenetek tartalmát, amelyek az e-mail elrejtése funkción keresztül haladnak át, kivéve a szabványos spamszűrést, amely szükséges ahhoz, hogy megőrizzük megbízható e-mail szolgáltatói státuszát – mondja az Apple.. Minden e-mail üzenet törlődik a továbbító szerverekről, miután kézbesítették őket, általában másodperceken belül.
Bármikor megváltoztathatom az e-mail címet, amely a továbbított üzeneteket fogadja. Az e-mail továbbítás kikapcsolható. A Saját e-mailek elrejtése funkcióval létrehozott címeket az iPhone, iPad vagy iPod touch beállításaiban, illetve az icloud.com webhelyen kezelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése