2022. február 16., szerda

Townscaper, a nyugalom városa iOS-en

A városépítős játékok gyakran frusztrálóak, mert egyszerre kell nyereségessé tenni a költségvetést és megfelelni a növekedni akaró lakosság egyre szerteágazóbb és természetesen költségesebb igényeinek. A Townscaper esetében ez nem igaz. Nincsenek célok, nincsenek feladatok, csak néhány épület és a kék óceán.
Minden kattintásra (bökésre) egy új épületrész nő ki a földből az utak és sikátorok mentén. Kattintok, és az épület magasabb lesz, új épület jelenik meg – de ilyen könnyen bonthatok is egy nem tetsző házat. Ha a tengerre bökök (most akkor tenger vagy óceán? nem mindegy? nyugi, nem számít), akkor a városom területe növekszik. Apró tornyokkal, bokrokkal, padokkal bővül a város, adott fejlődés után kilátó pontok is lesznek távcsövekkel. Az eredmény? Varázslatos nyugalmat árasztó kisváros. A Townscaper lakói maguk döntenek, melyik városrész, épület fejlődjön a vízzel körülvett festői településükön. Mi csak az épületek stílusát, színét választhatjuk meg. A városkáról fényképet is menthetünk .obj formátumban (persze a kijelzőkép készítés mindig opció).
Ha kihívást keresel, ne látogass el Townscaperbe! A Városképző adrenalin szint és vérnyomás csökkentő. Az alkalmazás letölthető Macre, iPhone-ra, iPadre, egyszeri 1790 forintba kerül. A magyar App Store-ban 4,8-as értékelést kapott, igaz, csak öten szakadtak ki a nyugalom városából, hogy szavazzanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése