2015. október 7., szerda

200 millióba került tavaly Cook személyi védelme

Mindenki őrült a maga módján, az biztos. Minél nagyobb egy ország, annál biztosabb, hogy még extrémebb őrültségeket képes felmutatni. Az egyik Apple-re cuppant szájt például az Apple államigazgatással folytatott, de bárki által elérhető adatfolyamát vizslatja.


Ők szúrták ki, hogy az amerikai tőzsdefelügyeletnek leadott "Schedule 14A" jelentésben akad egy sor, ami arról tanúskodik, hogy Tim Cook védelmére tavaly 700 ezer dollárt, azaz majdnem 200 millió forintot költött az Apple. Sőt, - jöjjön egy fordítói kihívás - "Az összeg összetevődik (i) a cég által Mr. Cook számlájára helyezett, a 401(k) nyomtatványon feltüntetett 15 600 dollárból; (ii) a cég által fizetett prémium élet-biztosítási kötvény összegéből 2 520 dollár értékben; (iii) szabadság alatti pénzfelvételből, melynek összege 56 923 dollár [kb. 16mFt - mit vett vajon ebből, fagyit? - kérdé a Gonosz Almalap] és (iv) biztonsági költésből 699 133 dollár értékben."

Mennyi az annyi?
Mint a világ egyik, ha nem a, legértékesebb vállalatának vezetője esetében ez az összeg nem is olyan sok. Ráadásul Tim Cook bátran felvállalja szexuális orientációját, kiáll az általa fontosnak tartott személyi jogok mellett, így nem csak mint az Apple első embere hívhatja ki maga ellen a sorsot a liberális fegyverviseléséről ismert Amerikában.
Az összeg egyébként vissza osztva óradíjra 80 dolláros órabért jelent (22eFt), ami nem egy brutális összeg, és messze elmarad egy személyi testőr óradíjától. Valószínű, hogy Cookot csak egy-egy alkalommal védette az Apple.
Végül összeszedtünk pár hasonló vezető védelmi költségét az alábbi grafikonra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése