2015. október 20., kedd

Képek feljavítása :: Fotók oktató videó (7/22)

Amióta "ingyen" lehet fényképezni - nem kell fizetni a filmért, előhívásért, nagyításért -, amióta tarol a digitális technika, talán kevésbé figyelünk arra, mit fényképezünk. Inkább lövünk egy sorozatot, mint megkomponálunk egy képet - majd otthon gépen kijavítjuk. Legalábbis ezzel áltatjuk magunk. És ahelyett, hogy kidobnánk a rossz képeket, "jó lesz még az valamire!" felkiáltással eltesszük, mint szüleink vagy nagyszüleink a bármit, amit a kamrában, garázsban gyűjtöttek.
Pedig a Fotókkal a rosszul sikerült képekből is lehet jó képeket készíteni - ha már nem töröljük őket, akkor tegyük ezt meg. A képeken végighaladva pedig újra élhetjük az utazást, az esküvőt, a szakítást, a szakítás utáni felejtő bulit.

A tavasszal elvetett mag nyáron szökkent szárba, és most itt a kicsit kései szüret ideje. Anno az iPhoto-t bemutató videó sorozatot tett közzé az Apple. A Fotók (Photos) kapcsán ez elmaradt, így - magam uram, ha szolgád nincs. Karácsonyig hetente két videót teszünk elérhetővé YouTube oldalunkról, de külön playlistet is létrehoztam.A további videók az ősz folyamán válnak elérhetővé. Az egyes epizódokat itt mutatjuk be, a bejegyzés megjelenik a Facebook oldalunkon is, sőt, de követhetsz Twitteren is.
2016 januárra mind a 22 rész megtekinthető lesz:
 1. Fényképek beolvasása
 2. Hova tűntek az események?
 3. Arc felismerés
 4. Térkép
 5. Zászló és csillag
 6. Kulcsszavak
 7. Képek feljavítása
 8. Képek vágása
 9. Vörösszem eltüntetése
 10. Kép retusálás
 11. Árnyék és csúcsfény
 12. Szűrők
 13. Haladóknak
 14. Okos album
 15. Naptár készítés
 16. Üdvözlőkártya készítés
 17. Fotóalbum készítés
 18. Diavetítés készítés
 19. Képek megosztása Üzenetekben és AirDroppal
 20. Képek megosztása Facebookra és Flickrre
 21. Képek megosztása emailen és Twitteren
 22. Képek kinyerése és nyomtatás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése