2020. január 27., hétfő

Mac aksi állapot

Nem kell csoda program ahhoz, hogy tudjuk, mennyire akkumulátor az akkumulátor a Macen.


Még nem láttam olyan Macet, amelyen az aksi töltöttsége nem lett volna látható az ikonsoron. De ha mégis, akkor az alma menü > Rendszerbeállítások > Energiatakarékosság > Akkumulátor kijelzés a menüsoron-t kell bejelölni.
A százalékos kijelzést úgy hívhatjuk elő, hogy az ikonsoron kattintunk az aksi ikonra és a legördülő menüből kiválasztjuk a megjelenítését.
És ha már rákattintottunk, ott látjuk az aksi állapotára utaló megjegyzést is, amely a kézikönyv szerint négy féle lehet.
  • Normál Az aksi megfelelően működik.
  • Rövidesen cserélje Még aksi, de már jóval kevesebbet tud – meg nem erősített info szerint 80 százalékos –, mint újkorában. Lehet elkezdeni pénzt dobálni a malacperselybe.
  • Most cserélje Haha, átverés. Szóval az aksi még működik, de már messze nem az igazi – állítólag fele annyi ideig tart már csak ki, mint újkorában. Szóval szemezz a malacpersellyel.
  • Szervizeltesse az akkumulátort Készülj a legrosszabbra. Készíts rendszeresen biztonsági mentést: Time Machine. És kérj időpontot a szervizedtől. Malacperselyt vágd a földhöz.

De ha ennél is többet szeretnél megtudni az aksidról, akkor Rendszerinformációk alkalmazást és válaszd ki a Teljesítmény sort! Bár az összes adat kincset ér, de emeljük ki a Ciklusszámlálót (képen: 857), az Apple ezer ciklusra tervezi az aksiját (elv).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése