2018. július 30., hétfő

iCloud drive fájl megosztása

Az iCloud Drive-ba – tudatosan vagy az Apple rendszerfrissítési alapbeállításának áldozataként – feltöltött fájlokat meg is oszthatjuk. Akár Finderből, akár böngészőben elérve a felhőt direkt. A Finderes megosztáshoz szükséges, hogy a Rendszerbeállítások > iCloud
párbeszédablakban az iCloud Drive engedélyezett legyen és a Finder oldalsávján az iCloud Drive megjelenjen. Ez utóbbit, ha nem látnánk, akkor a Finder > Beállítások > Oldalsáv ablakban tehetjük elérhetővé. A Finderben kiválasztva bármelyik iCloud Drive-on tárolt fájlt, a helyzetérzékeny menüből adhatjuk ki a megosztás parancsot.


A keynoteteszt.key fájlt szeretném megosztani (Share). A felpattanó menüből az Add People-t választom. A fenti kép utolsó ablaka mutatja, miként tudom megadni, hogy mindenki számára elérhetővé teszem a fájlt vagy csak kiválasztottak férhetnek hozzá. Utóbbi esetben a Mac bekéri az ő mail-címüket. Azt is eldönthetem, hogy a meghívottak csak megnézhetik, vagy szerkeszthetik is a megosztott fájlt.
Általában a nyilvánossá tett – mindenki számára elérhető – fájlokat csak megtekinteni lehet, a meghívásos esetben szokás szerkesztési jogot adni.

Az iCloud Drive meg én
Nem egy szerelem. Valahogy kevésbé kézreálló, mint a Dropbox. Dropbox megosztással soha sem volt gondom, a Dropbox könnyen beilleszthető automatizált folyamatokba – ne nagy dologra gondoljunk, csak olyanra: hogy a mobillal készült képek automatikus feltöltése. És akkor is, ha a mobil nem iOS alapú. (Az iOS alapú Fotók szinkronizálás szintén nem szerelem.) Az iCloud Drive olyan esetlen. Esetleges. A képen mutatott keynoteteszt.key fájlt meg akartam osztani bárkivel olvasásra – ezt most nem lehet, írta vissza az Apple. Háromkérdőjel. Megpróbáltam megnyitni – bár ez már nem iCloud Drive, hanem netes Keynote app, elsőre a Safari is bezáródott, másodjára meg belefagyott a prezentáció lejátszásába. Persze tudom, csak nekem van ilyen tapasztalatom.

1 megjegyzés:

myicloudinfo írta...

The article is quite good, we understand the work well. We are thankful for that. Good article,thank you.
check my blog
unlock icloud tools

Megjegyzés küldése