Kis segítség Tőled nekem


Kis segítség Tőled nekem


Készítek egy felmérést azoknak, akik elvégezték az alapfokú Mac OS X képzésünket.
Arra kérlek, hogy töltsd ki! És ha bármi olyat találsz, ami szerinted hibás (rossz válasz, félreérhető kérdés...), akkor írd meg, jelezd nekem a kérdőív végén.
A teszt célja, hogy bárki felmérhesse alap-tudását, ezt – kérlek – vedd figyelembe, amikor kitöltöd vagy írsz nekem.
Előre is köszönöm minden kitöltőnek, visszajelzés küldőnek.

2011. december 1., csütörtök

Apple alkalmazások sikeressége

Az App Store szavazásai alapján néztem rá, melyik Apple alkalmazással mennyire vagyunk elégedettek (igen, volt már egy ilyen bejegyzés). Az adatok az értékelések (csillagok adása) alapján készült, a nagy számok baromi erős törvénye (ez valamilyen statisztikai tétel hétköznapi megfogalmazása) biztosan támasztja alá, hogy összefüggés van a letöltés és értékelés közt.
A felső grafikonról az értékelés arányai olvashatók le, a két alsó érdekesebb. A korábbi és mostani számok azt mutatják, hogy a Final Cut Pro X (FCPX) nyerte a letöltési versenyt (jobb oldali grafikon) és ugyanakkor az ő megítélése esett a legjelentősebben (baloldali grafikon). Az iPhoto '11 is szép számú letöltést/értékelést kapott, ő javított eredményén. (Bár mindenki tudja, de azért ideírjuk, minden új Macen előretelepítve megtalálható az iPhoto, az iMovie és a GarageBand, így ezek letöltési/értékelési száma nem a valós használatba vételi számot mutatja, hiszen azok veszik meg, akik a '09-es vagy még régebbi verziót használták.) Az Xcode kapcsán érdemes megismételnem, az Adobe fejlesztők - akik szinte kizárólag Macen dolgoznak - az Xcode előző verzióját használják, az újat - ami a grafikonokon szerepel - nem, nem is ajánlják az Adobe alá fejlesztőknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése