2018. november 30., péntek

Maces alkalmazás: Részvények

Itthon minden bizonnyal sikerrel indulhat a Részvények (anyanyelvén: Stocks) a legkevesebbet használt Apple alkalmazás címért. E rövid írásban megpróbáljuk az utolsó előtti helyre felhozni a Részvényeket.


A Részvények árfolyam és cég adatai a Yahoo adataiból táplálkozik, ami nincs a Yahoo-ban, az nincs a Részvényekben sem – kedves Apple, használjál már több forrást, kérlek!
Aki megnyitotta már ezt az alkalmazást, netán iPhone-on használja, biztos tudja, hogy a Dow Jones (DOW) index az egyik fő amerikai gazdasági teljesítmény mutató. A Részvényekbe pedig könnyen felvehetjük a kedvenc vállalatunkat, ha begépeljük nevét, vagy ismerjük pár betűs tőzsdei azonosítóját: Apple (AAPL), Microsoft (MSFT), Adobe (ADBE), Tesla (TSLA)... Ha nem lenne részvényünk, akkor ugyan az árfolyamváltozás kevésbé érdekes, de a cégre vonatkozó híreket viszont összegyűjtve megtaláljuk és ez jó.

Forint árfolyamok – "keresztek"
E trükkös beírással vehetünk fel forint-dollár vagy más árfolyamokat is. A forint esetében, azon kívül, ahogy láthatjuk, miként értéktelenedik el a dollárhoz, euróhoz, fonthoz vagy svájci frankhoz képes, a HUF=X árfolyam alatt megkapjuk a Magyarországgal kapcsolatos híreket is. Híreket szerencsére több mérvadó forrásból választ a Részvények.
Magyar részvények
A Részvények nem alkalmas a hazai tőzsde adatok mutatására – pedig szép lenne. Azért találunk magyar részvényeket is, amelyekhez árfolyamok is tartoznak, amennyiben az adott részvény külföldi piacon is forog.
Az első találat a legviccesebb: Magyar Bank – én biztos megnézném, hogy kik is ők a hol!
A "magyar" szóra kidobott listán feltűnik a MOL és a MATÁV (talán épp Telekom néven) különböző piacokon jegyzett papírjaival. És a WizzAir (WIZZ.L) is megtalálható.
Akit érdekel ez a világ, az ezen a felületen gyorsan juthat adott társasággal kapcsolatos alapinfókhoz, hírekhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése