2017. május 9., kedd

SMS? Azt diktálom, mert nem Siri!

És igen, ahogy a címben írtam. Amíg Sirivel nincs sikerélményem, addig az iPhone-os diktálással igen. A megoldás kulcsa: a Sirit az Apple fejleszti, a diktálás szöveggé konvertálását meg másik szoftver végzi. Amely magyarul is ért. Logikus?

Diktálni rém egyszerű
Amikor megjelenik a billentyűzet, az alsó sorban a mikrofon ikonra kell kattintani - és beszélni. Arra kell csak figyelni, hogy magyar nyelv legyen kiválasztva - ha gépelnénk, akkor az "ő" meg az "ű" betű rendes legyen, ne kalapos. A diktálásnál érdemes az iPhone-ra külföldiként tekinteni, aki beszél magyarul, de a hadarást nem kedveli, csak a szép, tagolt magyar beszédet.
Diktálás közben 5-10 szavanként érdemes megállnunk, az iPhone ekkor gyorsan feldolgozza a hallottakat és megjeleníti azt szövegben.

Haladó
Akinek a diktálás hibátlanul megy, az próbálkozzon meg nem csak SMS írással, de akár Mail email diktálással is. Például a "Szia felkiáltójel újsor újsor és most ide írok" hatására ilyen csodás levelet diktáltunk. Ha ezt Tatjána megérhette volna! (Я к вам пищу – чего же боле?)
És végül amiért a szoftver fejlesztőknek köszönet, az a Batthyányi név hibátlan írása diktálásra.

3 megjegyzés:

 1. Szia Gábor, olyat lehet, hogy Sirit megkérem, hogy hadd diktáljak magyarul? Nekem nem sikerült...
  Köszi, Szabi

  VálaszTörlés
 2. Szia Szabi,
  nincs olyan. nem tud magyarul. De portugálul igen :)
  Ferenczy Gábor

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Félreérthető voltam. Siri nem tud magyarul, ezt tudom, de a Messagesben lehet magyarul diktálni. Szóval a kérdés az, hogy meg lehet-e angolul értetni Sirit, hogy a Messagesben magyarul diktáljak. Nekem nem sikerült...

   Törlés