Kis segítség Tőled nekem


Kis segítség Tőled nekem


Készítek egy felmérést azoknak, akik elvégezték az alapfokú Mac OS X képzésünket.
Arra kérlek, hogy töltsd ki! És ha bármi olyat találsz, ami szerinted hibás (rossz válasz, félreérhető kérdés...), akkor írd meg, jelezd nekem a kérdőív végén.
A teszt célja, hogy bárki felmérhesse alap-tudását, ezt – kérlek – vedd figyelembe, amikor kitöltöd vagy írsz nekem.
Előre is köszönöm minden kitöltőnek, visszajelzés küldőnek.

2012. július 13., péntek

Retina Zebra fotós

Még azon kevesek is, akik még nem vásárolták meg a retina kijelzős MacBook Pro gépüket, látták már a zebrákról készült fotó, az egyiket azok közül, amelyek az extra
felbontásos kijelzőjű gépet hirdetik. De ki készítette a képet?A fotós a Dél-Afrikában, 1953-ban született Steve Bloom. Kezdetben a hazájában dúló apartheid-ellenes küzdelmet dokumentálta fényképeivel. Miután 1977-ben Londonba költözött, a digitális fényképezésre váltott, és speciális effekteket is alkalmazó munkáival jól fizető megbízókra tett szert, a barcelónai (1992) olimpiai plakát is az ő munkája.
A kilencvenes évek elején fordult a táj- és állat-fényképezés felé, gondolatai is egyre inkább környezetvédő, zöld jellegűvé váltak. Folyamatosan dolgozott nagy ügynökségeknek, havilapoknak (Geo, Geographics Magazin). Képeiből számos kiállítást is rendeztek, a koppenhágait öt hónap alatt 1,4 millióan tekintették meg.
A zebrás kép három képpel egy hosszabb fotózás befejezése előtt készült. A közelben farmerek épp felégették a növényzetet, így a környéken nagy füst volt. Akkora, hogy az első nap nem is tudott felszállni a bérelt helikopter. Másnap sem volt ideális az idő fényképezéshez, így maradt az utolsó nap. A pilóta segítségével kiemelték az egyik ajtót, mert az üvegen át fényképezés szóba sem jöhetett - és várták a felszállási engedélyt.
"A felhők egy pillanatra szétnyíltak, a reggeli fény visszacsillant a lenti dús zöld növényzetről - ekkor láttuk meg a térdig vízben gázló zebra-csordát. Az egész alig pár pillanatig tartott. A vibráló fény elhalványult, az idő rosszra fordult."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése