2015. március 27., péntek

Az Apple és az autó

Személy szerint szkeptikus vagyok az "Apple autót épít" hírekkel kapcsolatban. Az viszont tény és az Apple kinyilvánított szándéka, hogy az autókban megtalálható legyen, beépüljön digitális életünket vezérlő rendszere. Amióta az iPodot bemutatták, készülnek az iPod és autót összekötő megoldások, eleinte leginkább azért, hogy az autóban is az iPodon levő zenéket hallgathassuk.
A mobiltelefonok már az iPodok léte előtt is szereltek be a kocsikba, legnagyobb előnyük az automatikus hívásfelvétel - bár néha akkor is felvette a rendszer a telefont, amikor a két benntartózkodó nagyon nem akarta - és a hallgatott rádió vagy zene elnémítása. A navigációs rendszerekkel újabb kütyü költözött az autókba, eleinte, ahogy a telefon-csatlakozónak, így ennek sem volt gyártó által tervezett helye.
Az Apple felismerése, hogy az ő iOS eszköze minderre, sőt jóval többre is, képes, nem új keletű. Ám amíg a zeneipart a cuperinoi vállalat ledarálta, a filmiparral remek csatát vív, addig az autóiparra nem rontott rá - teljesen helyes felismerés. Ahogy a képen is látható, a luxus oldalról veszi be sorra a gyártó cégeket. És mennyivel szebb ez így, mint itt egy telefon tartó, ott egy navigációs tablet. Bár az út helyett ide lefelé bámulni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése